Uvařit dobré jídlo je ten nejsnadnější a nejrychlejší způsob, jak z hořkého dne udělat sladký, jak z místa, kam chodíte přespávat, vykouzlit domov, a jak dokázat lásku těm, na nichž vám záleží. Hanka Michopulu, zakladatelka časopisu Apetit, s tím má svou zkušenost – opustila úspěšnou kariéru a vrátila se na čas domů, ke své rodině a do své vlastní kuchyně. A pak napsala tuto kuchařku, aby i vám pomohla co nejlíp si užívat života.
Kuchařka vznikala dva roky. První rok Hanka vybírala recepty, nakupovala, vařila a zkoušela. Následující rok se dala do psaní a realizace projektu. Vařilo a fotilo se v autorčině vlastní kuchyni, zároveň je používán minimální styling jídla. Její knížka přináší snadné a vyzkoušené recepty pro různé příležitosti, například víkendové snídaně, slavnostní večeře, ale i vaření na dovolené nebo narozeninové pečení. Bude vás provázet od nákupu kvalitních surovin až po výsledek – spokojené chvíle. Je to kuchařka pro lidi, kterým chybí opravdové domácí jídlo, ale přitom žijí a pracují v české realitě třetího tisíciletí.
Když se po dvou letech od vydání knihy ve vydavatelství rozhodli pro druhé vydání, rozhodnutí bylo jasné – nechceme knihu jen znovu vydat, musí být jiná! A tak Hanka kromě nové obálky připravila i úplně novou kapitolu.
Kuchařku Zpátky domů vydal Smart Press, s.r.o., 2009.
Parmská šunka v listovém těstě
Budete-li někdy v pokušení obměnit chuťově bohatou vyzrálou parmskou šunku v receptu klasickou vařenou, nedělejte to. Vzpomeňte si, co jsem vám psala zkraje této kapitoly: vaše chutě chtějí své, tak jim to dejte. Stejně by vás nenechaly na pokoji.
Pro 2–3 osoby
2 pláty předem vyváleného listového těsta 4–5 plátků parmské šunky 25 dkg krájené mozzarely svazek bazalka (nemusí být)
Troubu předehřejte na 190 ºC. Na plech rozlože nejprve jeden plát těsta i s pečícím papírem, ve kterém je těsto pod obalem zarolováno (ušetříte si tím čas za pozdější mytí plechu). Na těsto rozložte plátky parmské šunky, na ní rozložte mozzarelu. Posypte listy bazalky natrhané na kousky. Přikryjte druhým plátem těsta a okraje přimáčkněte k sobě vidličkou. Pečte 20 až 30 minut podle výkonu trouby, nebo dokud není povrch koláče zlatavý. Jezte s malým zeleninovým salátem.
Můj tip: Těsně před vložením do trouby postříkejte povrch listového těsta studenou vodou (namočíte si ruku pod vodou a několikrát zastříknete). Povrch bude křupavější a více „lístkovatý“, nežli když byste jej pomazali tradičně rozšlehaným vajíčkem.
Autor: editor
Vloženo: 1.6.09
Léto je jako stvořené pro oslavy všeho druhu. Proč se
neblýsknout před známými originálním dortem, který v obchodě běžně
nekoupíte? Větrníkový dort...
Celý článek
Mnoho žen po pořízení myčky zažívá lehké rozčarování.
Myčka nemyje, tak jak si představovaly, nádobí je zašedlé, příbory
rezaví a na talířích...
Celý článek
Vánoce jsou za dveřmi a mnohé z nás čeká příprava
svátečního menu. Nejen Štědrý den, ale i další vánoční svátky
chceme prožít s rodinou,...
Celý článek
Kdo z nás by neznal a někdy neochutnal puding. Teplý
s piškotky, vychlazený s ovocem. Vděčné řešení pro bezradnou
hospodyňku u poloprázdné ledničky,...
Celý článek